Frederik H. Swart

Frederik H. Swart was ooit een flitsende commercieel in ‘the fast lane’. Nu beschrijft hij tien jaar ‘slow wonen en werken’ in Italië in zijn eerste boek: ” Voorbij Toscane: De San Lorenzo Anekdotes”. Verschijning: oktober 2013!

Frederik H. Swart - auteur

Frederik H. Swart

Voorbij zijn de tijden dat een fraai opgetuigd c.v. voldoende was. Sócial moeten we!
Wel, vooruit dan maar:

https://www.linkedin.com/profile/view?id=79904993&trk=nav_responsive_tab_profile
https://www.facebook.com/frederikhswart
https://twitter.com/FrederikHSwart
http://www.lucertola.nl

En dit blog dus…

Frederik H. werd geboren in Verweggistan, Bangkok en door zijn Amsterdamse ouders meegesleept naar diverse Aziatische landen om uiteindelijk in Nederland terecht te komen. Waar vanaf 1970 de Betuwe zijn habitat werd. Na een jaar ‘Contemporary British and American Literature’ (poeh poeh!) in Engeland gestudeerd te hebben ging Frederik H. de medische wereld in. Omdat hij niet tegen bloed kan werd het een studie Fysiotherapie. In Amsterdam. Een studie waarbij hij er al snel achterkwam dat dit beroep niet zijn kopje thee was (te ongeduldig?). Toch maar het papiertje gehaald en na zijn afstuderen via Elsevier Science Publishers de Medische Commercie inrolde met als rode draad de ‘Export’.
Na een lange reeks jaren van gebuffel in vele buitenlanden werd het vliegtuig-in, vliegtuig-uit hem te gortig en vertrok hij naar Italië, regio Le Marche, om daar met partner in het aangeschafte boerenlandhuis vakantieappartementen te gaan verhuren. Een B&B-achtige opzet. Een rustiger leven, leek het…

Zijn motto is ‘doe maar gek, dan doe je al gewoon genoeg’ en hij beziet graag de actualiteit in historisch perspectief. Hij tracht uit alle macht deze actualiteit te volgen en moet daar helaas regelmatig in verzaken omdat hij nog een riedel andere interesses heeft, als daar zijn: de genoemde Engelstalige literatuur (met een voorliefde voor de absurdisten), de filosofie, cinema en – nieuw!: opera. En niet te vergeten een gigantische inhaalslag op het gebied van de popmuziek. The Killers? Wie zijn dat?

Naast de verhuur in Italië en het schrijven van zijn boek loopt er een aantal ‘projecten’ privé en zakelijk waarover hij bewust de details schuldig blijft. Wanneer e.e.a. zover is, dan zal daar over bericht worden.

Advertenties