‘Voorbij Toscane: De San Lorenzo Anekdotes’

Frederik H. Swart besloot samen met zijn partner en een handvol Italiaanse woorden in 2000 het roer om te gooien. Een nieuwe eeuw, een nieuw leven! Vanuit de commercie in de ‘fast lane’ naar Bed & Breakfast uitbater in de ‘slow lane’. Als roerommer avant la lettre. Van het inmiddels roemruchte tv-format was in die periode nog geen sprake.

Hij had een makkelijker land kunnen kiezen dan Italië. Specifieker: de regio Le Marche, waar in 2000 nog vrijwel niemand een buitenlander in het wild had meegemaakt.
Frederik H. neemt u mee in zijn reis naar dat nieuwe leven, zijn worstelingen met de Italiaanse bureaucratie, hilarische Italiaanse toestanden en hoog oplopende mediterrane emoties. Een relaxed nieuw bestaan?

Een reis met hindernissen en vele hoogte -en dieptepunten. Restauratieperikelen (als u dit leest schaft u zich nooit een Italiaans huis aan! Of wel, en bent u een echte bikkel!), geldnood en welhaast onoverbruggelijke cultuurkloven komen aan bod.
Nu eens hilarisch, dan weer ontroerend, maar altijd meeslepend, doet hij na tien jaar verslag van zijn belevenissen. Met een soepele pen en een scherp oog voor details.
Hij maakt zich boos, of speelt dat hij boos is – bij Frederik H. Swart weet je dat nooit helemaal zeker…
U leert ‘de plattelands Italiaan’ kennen, het slow-dorpsleven, de haken en ogen van een bestaan als verhuurder in den vreemde. Dit alles met de nodige zelfspot, haarfijne observatie, geheel eigen humor en . . . geschreven in een uiterst verfrissende stijl.

 

Advertenties

Een gedachte over “‘Voorbij Toscane: De San Lorenzo Anekdotes’

  1. Pingback: Lucertola – appartementen in San Lorenzo in Campo (Le Marche) – Ciao tutti – ontdekkingsblog door Italië

Reacties zijn gesloten.